Vuur / Zomer

door | 21 jun 2023 | 5 elementen, Gezondheid

Het Vuur element symboliseert het hoogtepunt van de Vijf Elementen cyclus. De groei die is ingezet in het Hout element, voltooit zich in de deze fase. Vuur is verbonden met de zomer wanneer alles in bloei staat en de natuur zichzelf in alle glorie laat zien en onze emoties: het verwarmt, verbindt, brengt samen. Het ondersteunt leven vanuit je hart, luisteren naar je hart en doen wat je hart je ingeeft.

In het Hout element, verbonden aan het voorjaar, is de groei van energie in gang gezet. Het is een ontluikende groei, krachtig en snel, maar nog wel kwetsbaar, zonder body. In de zomer, het seizoen van Vuur, wordt de groei doorgezet en bereikt z’n hoogtepunt. In balans is dit een prettige tijd omdat warmte ons laat ontspannen. We dragen minder kleding, zijn meer buiten en makkelijker in de omgang, laten meer van onszelf zien. Ook onze emoties liggen meer aan de oppervlakte. We lachen. Het leven is mooi als de zon schijnt.

Bij het Vuur element horen de volgende meridianen (energie banen), Drievoudige verwarmer zorgt voor ondersteuning bij het transport van water, voedsel, andere vloeistoffen en warmte. De dunne darm heeft als taak puur en niet zuiver te scheiden. Het hart is de ziel of de geest. Je durft vanuit je hart te leven. Wanneer dit het geval is kun je dit goed aan iemand zijn of haar ogen zien. De ogen stralen.

Kenmerken van Vuurenergie in balans:
– Je kunt genieten van het leven
– Je bent trots op jezelf
– Je bent begripvol en liefdevol naar jezelf maar ook naar anderen
– Je slaapt goed
– Je bent energiek

Kenmerken van Vuurenergie uit balans:
– Je ervaart slaapproblemen
– Je hebt een hoge bloeddruk
– Verminderde enthousiasme
– Weinig zelfvertrouwen
– Je kan moeilijk uit je woorden komen (stotteren)
– Koude voeten en handen

Heb jij moeite om in slaap te komen, last van je spraak, hitteklachten of juist snel koude handen en voeten? De eerste signalen van een disbalans in het element Vuur beginnen vaak met slaapproblemen. Als je geest onrustig is, slaap je ook onrustig. Als je Vuur dooft is ook alle enthousiasme weg. Wanneer Vuur niet in balans is, kan het behoorlijk wat invloed hebben op je emoties en gedrag en geeft het ook vaak problemen in de liefde. Laat het niet gebeuren en leef daarom in het Nu! Daarin kan het element Vuur je helpen. Het zorgt aan de ene kant voor rust en goed slapen en aan de andere kant voor genieten en je vermogen plezier te hebben. Ga bewegen, zoek uit wat je wilt en ontspan!

Wil jij meer weten over de Vuurenergie of denk je dat de bamboemassage jou daar bij kan helpen? Stuur een berichtje (hieronder) of maak een afspraak voor een bamboemassage.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *