Over Stilla Maris

Op 6 januari 2021 is mijn massagesalon Stilla Maris geopend. Stilla Maris is de Latijnse naam voor “Druppel van de Zee”. Marloes is onder andere gevormd door Maria, Maria heeft onder meer de betekenis “Druppel van de Zee”.

Stilla Maris ben ik dus, Marloes Hermans. Ik ben 31 jaar en woon samen met mijn partner Chris in Kapelle.

Mijn interesse heeft altijd al gelegen bij het goed verzorgen/verwennen van gasten, zodat de gast de ultieme ervaring heeft van zorgeloosheid en ontspanning. Daarom heb ik een management opleiding op de Hotelschool in Bergen op Zoom afgerond. In verschillende restaurants, hotels en vakantieverhuur heb ik gezorgd dat de gasten een onvergetelijke tijd hebben. In mijn buitenlandstage op Saba ben ik in aanmerking gekomen met masseren, ik heb daar ook 1,5 jaar gewerkt als masseuse in de spa.

Terug in Nederland wilde ik verder gaan met met de massages

Begin 2020 heb ik een eenjarige opleiding gevolgd tot Wellness Masseur Pro in Heinkenszand. Daar heb ik geleerd dat massage niet alleen ontspannen is maar ook helend kan werken. Ondertussen heb ik al verschillende klanten mogen helpen met klachten zoals: vermoeidheid, zelfverzekerder, betere weerstand door middel van massage.

Massages nemen doe je  niet “zomaar”, je komt tot rust, ontspant het lichaam en daarna herstelt het zichzelf weer. Het lichaam heeft een natuurlijk zelf herstellend vermogen wat bij een massage geprikkeld wordt. Zo voel je je daarna vaak als herboren. Doordat je spieren na een massage weer goed doorbloed zijn voelen ze weer soepel en ontspannen aan. Dit alles doet ook veel goeds voor je immuunsysteem, waardoor de kans op ziektes afnemen. En dat is mooi meegenomen, met het versterken van het immuunsysteem wilde ik ook meer, ik ben voor mezelf gaan kijken naar voeding om mijn lichaam van binnenuit te versterken.

Daar ik ‘s avonds altijd om 21:00 uur al op de bank lag te slapen en ‘s ochtends nooit mijn bed kon uitkomen en met regelmaat migraine aanvallen had, ben ik mijn leef en eetstijl gaan aanpassen. Meer biologisch eten,2/3 eet momenten, genoeg water drinken, geen pakjes en zakjes meer gebruiken en zo min mogelijk externe suikers. Na een jaar voelde ik mij echt al een stuk minder vermoeid, ik viel niet meer om 21:00 uur in slaap. In 2022 ben ik in aanmerking gekomen met de natuurlijke voedingssupplementen van Beyuna, in eerste instantie dacht ik “ondertussen eet ik gezond, dus dat heb ik niet nodig”. Maar na een aantal lezingen ging ik toch anders kijken en producten gebruiken. Na een half jaar merkte ik al snel dat mijn migraine aanvallen duidelijk minder waren en minder heftig en voelde ik mijn energie en lichaam nog meer opknappen. 

Ondertussen heb ik mijzelf aangesloten bij Beyuna omdat ik veel meer wil weten over gezonde voeding, leefstijl en een holistische kijk op het leven. Zodat ik ook andere kan helpen om preventief aan de gezondheid te werken en/of kan begeleiden bij verschillende klachten om hier vanaf te komen, zoals bij mij het geval was. Ik word orthomoleculair geschoold met elke week minimaal 2 uur training. Het mooie vind ik dat het zelfhelende vermogen van het lichaam veel sterker is dan we denken, om van binnenuit de oorzaak aan te pakken met de juiste voeding en hulp, zonder (levenslang) medicijnen te nemen. 

 

Ik hoop je snel eens te mogen ontvangen voor een heerlijke ontspannen massage of een kopje thee voor een goed gesprek!

Groetjes, 
Marloes Hermans
Stilla Maris massagesalon