Bewuster leven

door | 20 mrt 2023 | Gezondheid, Supplementen

Laatste tijd ben ik mijzelf meer gaan focussen om bewuster te leven. Ik had namelijk het gevoel dat ik geleefd werd in plaats van dat ik mijn leven zelf in de hand had. Daardoor probeer ik stapje voor stapje meer “dingen” te integreren in mijn dagelijkste routines zodat ik bewustere stappen zet die mij dichterbij mijn doelen brengen. Ik neem je graag mee in deze stappen.

Lokaal voedsel
Zo probeer ik elke week langs de lokale boeren te gaan om fruit en groente te kopen. Dit om de boeren te steunen maar ook omdat ik steeds minder bewerkt voedsel wil eten. Door direct bij de boer te kopen, weet je waar het vandaan komt, zijn het meestal producten die nog natuurlijk en onbewerkt zijn (waardoor meer voedingsstoffen behouden blijven). Ook zorg je ervoor dat de boer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product.

Supplementen
Sinds september 2022 ben ik mij ook gaan verdiepen in supplementen. Eerst wilde ik hier niks van weten omdat ik dacht “ik eet gezond, ik heb het niet nodig”. Maar nu ik mijzelf erin heb verdiept, weet ik dat het toch “nodig” is om dit naast je gezonde voeding te gebruiken. Ik heb bloed laten testen daaruit kwam dat veel van de vitamine/mineralen aan de lage kant zaten en ik een tekort aan vitamine B12 had. De supplementen van Beyuna gebruik ik al een tijdje en voel ik me steeds fitter. Helaas zit er in onze voeding steeds minder voedingswaarde die we nodig hebben voor onze gezondheid, waardoor supplementen toch wel een aanvulling zijn. Ik heb voor Beyuna gekozen omdat het een Nederlands bedrijf is, die zich inzet voor 100% natuurlijke en pure ingrediënten. Beyuna streeft naar de hoogste kwaliteit door op alle producten keurmerken te behalen. Dit houdt in dat de producten getest en goed bevonden zijn door verschillende instanties. Beyuna | The lifestyle company

Verzorging en huishoudproducten
Ik maak mijn eigen producten. Elke keer als er thuis iets “op” is ga ik eerst kijken of ik het zelf kan maken. Zo gebruik ik nu eigen gemaakte deodorant, make-up remover en lipbalsem. Binnenkort wil ik ook zelf wasmiddel, vaatwastabletten enzovoort gaan maken.

Meer buiten zijn
Ik houd van de zon, en merkte dat ik het “jammer” vond dat ik er zo weinig van kan genieten. Stom toch, je kan altijd naar buiten? Nu ga ik vaker een rondje lopen, doe ik boodschappen op de fiets zodat ik meer buiten ben en van de zon kan genieten. Zeker nu in de winter de zon er minder lang is, vind ik het ook heerlijk om op zondag uit te waaien op het strand. Dat zijn mijn geluksmomentjes.

Ik ben benieuwd wat jij doet om “gezonder” te leven. Maak jij ook je eigen producten zonder synthetische spullen of gebruik jij ook supplementen? Laat het hieronder weten in een bericht. Ook als je vragen hebt over de supplementen of recepten hoor ik graag van je!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *