Water / Winter

door | 11 okt 2022 | 5 elementen, Gezondheid

Na de onstuimige herfst komt de winter, vaak gepaard met overstromingen, sneeuw en ijs. In de natuur is al het overbodige eraf gevallen en is het essentiële teruggetrokken in de kern. Daar komt het tot rust, tankt bij en wacht af tot een nieuwe cyclus weer begint. Water staat voor het eind en tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. Soms is het woest en soms zacht. Denk aan stromend water, het zoekt zijn weg, beweegt soepel en krachtig om zijn doel te bereiken, waar het vervolgens rust vindt.

In de TMC wordt het Waterelement gezien als je reserveopslag. Je hebt een basisenergie van jezelf met eten en drinken neem je extra energie op en gedurende dag verbruik je deze met werken, sporten en functioneren. Wat er aan het einde van de dag aan energie overblijft zijn je reserves. Het is dus je “spaarrekening” maar het is ook nodig om nieuwe energie aan te maken uit eten, drinken en ademen.

Bij dit element horen de organen Nieren en Blaas. Nieren zijn onze opslagplaats voor energie in ons lichaam. De Blaas zorgt ervoor dat nadat de vloeistoffen uit onze voeding zijn gefilterd, de onzuivere voedingsstoffen weer uit ons lichaam verdwijnen. Maar ook groei, vruchtbaarheid en ontwikkeling zijn afhankelijk van Waterenergie omdat het een voedingsbodem is.

Kenmerken van Waterenergie in balans:
– Je hebt sterke botten, tanden en haren
– Je kunt je goed aanpassen aan de situatie
– Je droomt veel, in je slaap maar ook over het leven, je plannen en nieuwe mogelijkheden
– Je hebt gezonde angst wanneer het nodig is

Kenmerken van Waterenergie in disbalans:
– Je moet veel plassen
– Je hebt onderrug klachten
– Je hebt veel koudeklachten (handen en voeten)
– Zwakke seksualiteit
– Je voelt je doelloos, zwakker, geeft sneller op
– Angstig zijn of overdreven voorzichtig

Ga van angst naar zelfvertrouwen en zachtmoedigheid. Wees ook lief voor jezelf, neem de rust die jij nodig hebt, houd jezelf lekker warm. Je lichaam weet heel goed wat jij nodig hebt, dus luister naar de signalen en geef je er aan toe, go with the flow!

Wil jij meer weten over de Waterenergie of denk je dat de bamboemassage jou daar bij kan helpen? Stuur een berichtje (hieronder) of maak een afspraak voor een bamboemassage.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *