Gezonde recepten

door | 30 apr 2024 | DIY, Gezondheid

Zelf sta ik graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Zelf verzinnen is niet mijn sterke kant, ik kijk altijd op internet naar iets nieuws. Wij eten niet vaak de zelfde gerechten. De gerechten die ik vandaag met je deel, komen regelmatig terug omdat ik die heel lekker vind.

 

Deze zout oplossing staat standaard in een liter fles bij ons in de koelkast. Voor het sporten, op dagen dat je veel bezig bent, in de zomer wanneer je veel zweet is het handig om wat zout in je water te doen. Per dag mag je ongeveer 6-8 gram zout, liefst geen keuken zout maar Keltisch zeezout. Als je veel zweet heb je extra zout nodig om je water vast te houden. Ook als je veel last hebt van vocht in je lichaam, kan dat betekenen dat je het water op de verkeerde plaatsen vasthoudt in plaats van in de cellen.
Het is de bedoeling dat je een romig gevoel hebt in je mond, het water moet niet zout smaken, dan heb je de juiste hoeveelheid.

Guilty pleasures. Dit zijn mijn zoete gezonde snacks, als ik zin heb in iets lekkers. Ook heel leuk om zelf te maken als je visite krijgt.

Op zondagochtend sta ik meestal in de keuken om een gezond ontbijt te maken als je een snelle hap nodig hebt. Zoals dit bananenbrood, je kan er veel mee variëren om meer gedroogd fruit, meer noten of wat chocolade toe te voegen. En de bananensmoothie is helemaal handig als je geen tijd hebt ‘s ochtends maar wel een gezond ontbijt wilt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *