Hotstonemassage

Bij de hotstonemassage wordt de basalt steen gebruikt. Deze stenen zorgen niet alleen voor de temperatuur, maar zij geven ook hun persoonlijke energie door. De stenen komen uit de aarde en zijn honderdduizenden jaren oud. De basalt steen is één van de meest voorkomende stenen op deze planeet.

Er is daarom ook niets nieuws aan het gebruik van stenen. De Chinezen, Russen, Hawaïaanse Kahuna’s en Maya healers hebben allemaal gedurende duizenden jaren stenen gebruikt voor rituelen en healing. We hebben stonehenges en steencirkels en werken met kristallen om aan te tonen dat stenen door de eeuwen heen zijn gebruikt vanwege hun krachten en genezende eigenschappen.

Voordelen van een hotstonemassage

Hotstonemassage heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking, brengt je in balans en stimuleert het immuunsysteem. De massage draagt bij aan het verlichten van spanningen, stressvermindering en een betere doorbloeding. Een hotstonemassage is daarom geschikt bij: spanningen, spierproblemen, gewrichtsproblemen (reuma) en een slechte doorbloeding.

Hoe ontstaat de balast steen?

De basalt steen komt voort uit vulkaanuitbarstingen, het is een aangepast stollingsgesteente dat is gevormd door vulkanische activiteit en afzetting. Wanneer de rotsen van de aardkorst en de bovenste mantel smelten, vormen zij lava, dit wordt door vulkanische activiteit in een uitbarsting uitgestoten. De enorme rotsblokken zijn vervolgens langs de rivierbodem of de oever van de zee gespoeld totdat ze op den duur, een aantal miljoenen jaren later, eindigen als buitengewoon gladde kiezelstenen die we in de massage gebruiken.

Krachten van de basalt steen

○  Er wordt gezegd dat basalt je in moeilijke tijden de kracht geeft om door te gaan en solidariteit kan bewerkstelligen.

○  Het kan behulpzaam zijn bij het oplossen van boosheid en begrip en hulp geven bij situaties waarvan je moet herstellen.

○  Door een “rots in de branding” te zijn zal basalt je door veranderingen heen helpen. Basalt zal je helpen bij het verkleinen van de negativiteit van je persoonlijkheid en je positieve kanten versterken.

○  Basalt kan worden gebruikt om de gezondheid van je voorplantingsorganen te vergroten en om persoonlijke lichamelijke kracht te ontwikkelen.

Dus basalt werkt niet alleen op het fysieke niveau doordat het in staat is om in een langzame, constante stoomwarmte af te geven, maar ook energetisch door een totale ervaring te verzorgen voor lichaam, geest en ziel.

Wanneer mag ik geen massage ondergaan?

Bij een contra-indicatie mag je niet gemasseerd worden. Contra-indicaties zijn één of meerdere redenen waarom een massage niet uitgevoerd mag worden.

Totale contra-indicatie houdt in dat je helemaal niet gemasseerd mag worden.  Relatieve contra-indicaties houdt in dat je op bepaalde plaatsen niet gemasseerd mag worden. Bekijk hier de contra-indicaties wanneer je twijfelt of je gemasseerd mag worden.