Hoofdpijnmassage

Maar liefst 1 op de 5 volwassenen heeft minimaal één dag in de week last van hoofdpijn? Veel hé? Hoofdpijn komt in veel verschillende vormen voor; zeurend, bonkend, scherp en kan zich op veel verschillende plaatsen uiten; voorhoofd, op de top, vanuit de nek. Echter is het meestal een uiting van een verstoring elders in het lichaam.

Verschillende soorten hoofdpijn

Spanning gerelateerde hoofdpijn
Hierbij is de oorzaak vaan onbekend, maar kan te maken hebben met bepaalde factoren.
Aanhoudende stijfheid van spieren in de nek en tussen de schouderbladen. Dit kan voor prikkeling van zenuwtakjes zorgen die in de spieren lopen. Waardoor de pijn vanaf de schouderbladen, langs de wervelkolom naar het achterhoofd loopt. Dit kan voor hoofdpijn aan een kant of beide kanten geven.
Ook stress kan een grote invloed zijn op spanningshoofdpijn.
Een (hoofdpijn)massage heeft een gunstig effect bij spanningshoofdpijn

Migraine
Migraine is een neuro vasculaire aandoening, dat wilt zeggen dat de oorzaak ligt in de doorbloeding van de hersenen onder invloed van het zenuwstelsel. Migraine gaat vaak gepaard met pijn aan één kant van het hoofd, misselijkheid en overgevoeligheid voor allerlei prikkels, zoals licht, geluid en geurtjes.
Migraine komt vaak voor bij volwassenen maar steeds vaker hoor je ook dat kinderen er last van hebben. De oorzaak hiervan is niet bekend, maar dat er in deze tijd al veel druk op kinderen gelegd wordt is waarschijnlijk een groot deel van de oorzaak. Denk hierbij aan de hoeveelheid prikkels die kinderen te verwerken krijgen van computer-, telefoonspelletjes en ook de technologie in het onderwijs.

Ook hier heeft een (hoofdpijn)massage een gunstig effect.

hoofdpijn massage - foto
hoofdpijn massage - foto

Wanneer mag ik geen massage ondergaan?

Bij een contra-indicatie mag je niet gemasseerd worden. Contra-indicaties zijn één of meerdere redenen waarom een massage niet uitgevoerd mag worden.

Totale contra-indicatie houdt in dat je helemaal niet gemasseerd mag worden.  Relatieve contra-indicaties houdt in dat je op bepaalde plaatsen niet gemasseerd mag worden. Bekijk hier de contra-indicaties wanneer je twijfelt of je gemasseerd mag worden.