Bamboemassage

Bamboe komt oorspronkelijk uit landen zoals China en Japan. Het spreek daarom voor zich dat de bamboemassage ook voort komt uit deze regio. Vanuit deze landen is de bamboemassage dan ook helemaal gebaseerd op het in balans brengen van het lichaam. In het Oosten maakt men gebruik van de vijf elementen om het ontstaan van beweging en verandering te verklaren. Deze elementen zijn verantwoordelijk voor alle harmonie en disharmonie in het leven.

Hoe werkt de massage?

De massage is een combinatie van technieken met bamboestokken en handmassage technieken. Ik masseer met de bamboestokken, als een stevige of ontspannen massage, alles wordt aangepast op jou behoefte. Dit kan een volledige lichaamsmassage zijn, maar we kunnen ook kijken naar jou energie en de behoefte, in dat geval worden bepaalde lichaamsdelen gemasseerd. Als je hiervoor kiest, kijken we welk element bij jou in disbalans is en welke massage dan het beste past.
We bespreken in een klein intake gesprek jouw behoeftes en gevoelens, vanuit daar wordt er een passend element gekozen. De massage wordt gebaseerd op jouw behoefte op dat moment

Migraine
Migraine is een neuro vasculaire aandoening, dat wilt zeggen dat de oorzaak ligt in de doorbloeding van de hersenen onder invloed van het zenuwstelsel. Migraine gaat vaak gepaard met pijn aan één kant van het hoofd, misselijkheid en overgevoeligheid voor allerlei prikkels, zoals licht, geluid en geurtjes.
Migraine komt vaak voor bij volwassenen maar steeds vaker hoor je ook dat kinderen er last van hebben. De oorzaak hiervan is niet bekend, maar dat er in deze tijd al veel druk op kinderen gelegd wordt is waarschijnlijk een groot deel van de oorzaak. Denk hierbij aan de hoeveelheid prikkels die kinderen te verwerken krijgen van computer-, telefoonspelletjes en ook de technologie in het onderwijs.

Ook hier heeft een (hoofdpijn)massage een gunstig effect.

bamboe massage

Wat zijn de vijf elementen?

Verandering ontstaat dus door de invloed van de vijf elementen. Elk van deze vijf elementen kan één van de andere elementen tegenwerken of één ervan voortbrengen of er mee samenwerken.

L

Element Aarde

Wellicht heb je het wel eens gehoord “je moet meer aarden” maar wat is dat nou precies? De aarde draagt ons en is heel krachtig en weet wat ze te bieden heeft. Dit element gaat daarom over bij jezelf kunnen blijven, jezelf kunnen zijn.

Een tekort aan aarde kun je herkennen aan veel piekeren en zorgen maken, vaak komen ook verslavingen hierbij kijken. Het element is uit balans als je op zoek bent naar vervullingen, bij te veel indrukken binnenlaten of juist helemaal niks meer binnen laten.

L

Element Water

De massage is een combinatie van technieken met bamboestokken en handmassage technieken. Ik masseer met de bamboestokken, als een stevige of ontspannen massage, alles wordt aangepast op jou behoefte. Dit kan een volledige lichaamsmassage zijn, maar we kunnen ook kijken naar jou energie en de behoefte, in dat geval worden bepaalde lichaamsdelen gemasseerd. Als je hiervoor kiest, kijken we welk element bij jou in disbalans is en welke massage dan het beste past.
We bespreken in een klein intake gesprek jouw behoeftes en gevoelens, vanuit daar wordt er een passend element gekozen. De massage wordt gebaseerd op jouw behoefte op dat moment.

L

Element Metaal

Metaal staat voor de herfst en net als in de natuur ook bij ons voor loslaten, opruimen, concentreren, verzamelen en naar binnen trekken. Rust nemen staat centraal bij metaal.
Bij een tekort aan metaal heb je moeite met verwerken en loslaten, je kunt niet diep naar binnen voelen.

L

Element Hout

Het hout element geeft groei en brengt beweging, dit element hoort bij de lente. Denk aan de bomen en de bloemen die weer groen beginnen te worden. Het stimuleert je om te doen wat nodig is, om in actie te komen en keuzes te maken.
Als je teveel van dit element hebt kan dit zich uiten in woede-uitbarstingen of als je juist te weinig “hout” hebt geeft dit stagnatie, je kunt niet in beweging komen.

L

Element Vuur

Het vuur element gaat over de zomer, wanneer alles weer in volle bloei staat en de natuur zichzelf weer op zijn aller mooist laat zien. Vuur ondersteund leven vanuit je hart, luisteren naar je hart en doen wat je hart je ingeeft. Vuur helpt je liefde geven en ontvangen ook aan jezelf.
Te veel vuur zie je bij mensen die overal overheen lachen, bij een tekort merk je weinig enthousiasme, passie en levenslust.

Wanneer mag ik geen massage ondergaan?

Bij een contra-indicatie mag je niet gemasseerd worden. Contra-indicaties zijn één of meerdere redenen waarom een massage niet uitgevoerd mag worden.

Totale contra-indicatie houdt in dat je helemaal niet gemasseerd mag worden.  Relatieve contra-indicaties houdt in dat je op bepaalde plaatsen niet gemasseerd mag worden. Bekijk hier de contra-indicaties wanneer je twijfelt of je gemasseerd mag worden.