Bamboemassage

Bamboe komt oorspronkelijk uit landen zoals China en Japan. Het spreek daarom voor zich dat de bamboemassage ook voort komt uit deze regio. Vanuit deze landen is de bamboemassage dan ook helemaal gebaseerd op het in balans brengen van het lichaam. In het Oosten maakt men gebruik van de vijf elementen om het ontstaan van beweging en verandering te verklaren. Deze elementen zijn verantwoordelijk voor alle harmonie en disharmonie in het leven.

Hoe werkt de massage?
De massage is een combinatie van technieken met bamboestokken en handmassage technieken. Ik masseer met de bamboestokken, als een stevige of ontspannen massage, alles wordt aangepast op jou behoefte. Dit kan een volledige lichaamsmassage zijn, maar we kunnen ook kijken naar jou energie en de behoefte, in dat geval worden bepaalde lichaamsdelen gemasseerd. Als je hiervoor kiest, kijken we welk element bij jou in disbalans is en welke massage dan het beste past.
We bespreken in een klein intake gesprek jouw behoeftes en gevoelens, vanuit daar wordt er een passend element gekozen. De massage wordt gebaseerd op jouw behoefte op dat moment.

Wat zijn de vijf elementen?
Verandering ontstaat dus door de invloed van de vijf elementen. Elk van deze vijf elementen kan één van de andere elementen tegenwerken of één ervan voortbrengen of er mee samenwerken.

Element Aarde
Wellicht heb je het wel eens gehoord “je moet meer aarden” maar wat is dat nou precies? De aarde draagt ons en is heel krachtig en weet wat ze te bieden heeft. Dit element gaat daarom over bij jezelf kunnen blijven, jezelf kunnen zijn.
Een tekort aan aarde kun je herkennen aan veel piekeren en zorgen maken, vaak komen ook verslavingen hierbij kijken. Het element is uit balans als je op zoek bent naar vervullingen, bij te veel indrukken binnenlaten of juist helemaal niks meer binnen laten.

Element Metaal
Metaal staat voor de herfst en net als in de natuur ook bij ons voor loslaten, opruimen, concentreren, verzamelen en naar binnen trekken. Rust nemen staat centraal bij metaal.
Bij een tekort aan metaal heb je moeite met verwerken en loslaten, je kunt niet diep naar binnen voelen.

Element Water
Het water element hoort bij de winter en stil staan. In de winter zijn de bomen weer kaal alles is teruggetrokken, voor ons is het tijd om te overzien, te dromen, te bezinnen.
Bij iemand die altijd druk bezig is en geen tijd voor zichzelf heeft is dit een fijn element om mee te werken om tijd te nemen om even stil te staan bij zijn/haar leven.

Element Hout
Het hout element geeft groei en brengt beweging, dit element hoort bij de lente. Denk aan de bomen en de bloemen die weer groen beginnen te worden. Het stimuleert je om te doen wat nodig is, om in actie te komen en keuzes te maken.
Als je teveel van dit element hebt kan dit zich uiten in woede-uitbarstingen of als je juist te weinig “hout” hebt geeft dit stagnatie, je kunt niet in beweging komen.

Element Vuur
Het vuur element gaat over de zomer, wanneer alles weer in volle bloei staat en de natuur zichzelf weer op zijn aller mooist laat zien. Vuur ondersteund leven vanuit je hart, luisteren naar je hart en doen wat je hart je ingeeft. Vuur helpt je liefde geven en ontvangen ook aan jezelf.
Te veel vuur zie je bij mensen die overal overheen lachen, bij een tekort merk je weinig enthousiasme, passie en levenslust.

Wanneer mag ik geen massage ondergaan?
Bij een contra-indicatie mag je niet gemasseerd worden. Contra-indicaties zijn er in drie verschillende soorten: totale, relatieve of medische contra-indicaties. Voor zwangere vrouwen is de bamboemassage niet geschikt.
Bekijk hier de contra-indicaties als je twijfelt of je gemasseerd mag worden.