Shantala Babymassage

Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, het is heerlijk om te ontvangen én te geven.

Voordelen van de Shantala babymassage

De liefdevolle aanraking die de Shantala babymassage biedt, helpt je baby om zich op zowel lichamelijk als psychisch niveau te ontwikkelen. Je baby wordt gestimuleerd om de wereld om hem heen te leren kennen. Daarnaast biedt het ontspanning en kan het verlichting bieden bij veelvoorkomende babykwaaltjes.

Door jouw baby regelmatig te masseren:
○  Slaapt hij/zij rustiger en dieper
○  De spijsvertering wordt beter
○  Darmkrampjes en overstrekking verminderen
○  Minder angstig
○  Zelfverzekerder

De massage heeft ook een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast is er een stijging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid.

Shantala babymassage
Shantala babymassage

Hoe werkt het?

De eerste keer is voornamelijk een kennismakingsgesprek dan bespreken we samen wat ik wél en juist niet kan/mag doen met jouw baby en beginnen we met een massage van 10 minuten. De duur van de massage wordt per afspraak met 5 minuten verlengd tot een maximum van 25 minuten masseren.

De Shantala babymassage is al geschikt voor baby’s vanaf de kraamweek tot de kruipleeftijd. Wanneer je na de kruipleeftijd begint met masseren, zal je baby minder snel voor een massage openstaan. Je baby is motorisch al verder en wilt dan graag op ontdekkingstocht. Een baby in de kruipleeftijd die al gewend is aan het ontvangen van een massage, zal er heerlijk voor gaan liggen.

 

Hoe is de Shantala babymassage ontstaan?

Shantala babymassage komt oorspronkelijk uit India. De Franse arts Frederick Leboye bezocht een sloppenwijk in Calcutta en ontmoette daar Shantala die haar baby aan het masseren was. Hij was daar zo enthousiast over dat hij deze massage in het Westen heeft geïntroduceerd. Naast alle verplichtingen en hygiënische verworvenheden van deze tijd, vond hij dat er ook tijd gemaakt moet worden voor quality time samen wat resulteert in een nog betere hechting en geborgenheid.

Onder de naam Shantala introduceerde hij deze massagetechniek. Shantala is een eerbetoon aan de moeder die hij ontmoette in Calcutta.

Wanneer mag ik geen massage ondergaan?

In bepaalde gevallen mag je geen babymassage geven, omdat het de gezondheid van de baby juist in gevaar kan brengen.
De volgende symptomen zijn een contra-indicatie voor babymassage:
○ Acute infecties
○ Hoge koorts
○ Opgezwollen lymfeklieren (in overleg)
○ Inwendige bloedingen

Shantala babymassage