Over Stilla Maris

Op 6 januari 2021 is mijn massagesalon Stilla Maris geopend. Stilla Maris is de Latijnse naam voor “Druppel van de Zee”. Marloes is onder andere gevormd door Maria, Maria heeft onder meer de betekenis “Druppel van de Zee”.

Stilla Maris ben ik dus, Marloes Hermans. Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn partner Chris in Kapelle.

Mijn interesse heeft altijd al gelegen bij het goed verzorgen/verwennen van gasten, zodat de gast de ultieme ervaring heeft van zorgeloosheid en ontspanning. Daarom heb ik een management opleiding op de Hotelschool in Bergen op Zoom afgerond. In het vierde jaar van mijn studie ging ik stage lopen op het Caribische eiland Saba, en daar is het pas echt begonnen. 

Wat is er nou ontspannener dan op een Caribisch eiland vakantie vieren, wonen of werken? Ik heb hier in totaal (inclusief stage) drie jaar gewoond en gewerkt in het restaurant en de bar van een luxe hotel. Na de eerste anderhalf jaar is mij aangeboden om een ontspanningsmassagecursus te gaan volgen, om uiteindelijk in de spa te gaan werken bij het hotel. Dit aanbod heb ik met beide handen aangepakt.

Tijdens mijn verblijf op Saba ben ik voor de cursus ontspanningsmassage naar Nederland gegaan, in Apeldoorn heb ik deze cursus voltooid. Later een cursus hotstonemassage gevolgd op Sint-Maarten. Al snel ben ik begonnen in de spa. Dit heb ik ongeveer anderhalf jaar met heel veel plezier gedaan. Uiteindelijk heb ik het eiland toch verlaten en ben ik nog twee jaar op Aruba gaan wonen. Hier heb ik in een restaurant gewerkt omdat ik hier niet aan de slag kon als masseuse.

Sinds mei 2017 ben ik weer terug in Nederland en zaten de massagetechnieken nog steeds in mijn handen te kriebelen. Chris en ik hebben de hele tuin overhoop gehaald om daar een kleine massagesalon te beginnen. Ik heb begin 2020 een eenjarige opleiding gevolgd tot Wellness Masseur Pro in Heinkenszand. In deze opleiding heb ik de volgende onderdelen voltooid: ontspanningsmassage, hotstonemassage & hoofdpijnmassage. Verder heb ik ook nog een theorie gedeelte voltooid van Anatomie en Fysiologie. Op termijn wil ik nog meer massagecursussen gaan volgen.

Ik hoop je snel eens te mogen ontvangen voor een heerlijke ontspannen massage!