Kokosstempelmassage

Bij de kokosstempelmassage wordt je lichaam eerst gescrubd, met behulp van een scrubstempel en daarna word je gemasseerd met de kokosstempel. Deze stempels worden verwarmd waardoor de geur van kokos vrijkomt en de kokosolie afgeeft zodat de stempel zeer aangenaam aanvoelt. Door de vrijkomende kokosgeur geeft dit je een exotisch vakantiegevoel.

De kokos stabiliseert het bindweefsel, verstevigt de huid en zorgt voor spankracht waardoor rimpels vervagen, ook is kokos een natuurlijk antibioticum, is rijk aan antioxidanten en geeft een mooie teint en een zijdezachte huid.

Tevens functioneert het als inspiratiebron om emotionele stress los te laten en zo het zelfbewustzijn en de levensenergie terug in harmonie te brengen.

De scrubstempel die vooraf gebruikt wordt heeft ook zo zijn eigen kwaliteiten. De scrubstempel bevat vijf ingrediënten: kokosvlokken, limoenschil, limoenblad, zeezout en mangosteen.

Al deze ingrediënten hebben verschillende eigenschappen zoals desinfecterend, zuiverend en ze versterken het immuunsysteem. De mangosteenvrucht staat in Zuidoost-Azië bekend als “Koningin der vruchten”. De schil wordt gebruikt vanwege haar heilzame kwaliteiten. In de mangosteen zitten drieënveertig xanthomen deze werken als super antioxidanten.

Mangosteen:

  • Bezit ontstekingsremmende en antiallergische eigenschappen
  • Ondersteunt het biologische evenwicht
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Versoepelt de gewrichten
  • Heeft een positieve werking op de gezondheid
  • Bezit een antibacteriële werking in het lichaam

De combinatie van deze vijf ingrediënten revitaliseert de huid en voorkomt ouderdomsverschijnselen. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor de huid vitaliteit en spankracht krijgt.

Wanneer mag ik geen massage ondergaan?

Helaas is een kokosstempelmassage niet voor iedereen geschikt. Een kokosstempelmassage wordt afgeraden bij: mensen die lijden aan epilepsie, psychose of eerdere psychoses, trombose of dragers zijn van pacemakers en bij implantaten.

Bekijk hier de contra-indicaties als je twijfelt of je gemasseerd mag worden.